Премиерът Николай Денков подари на украинския президент Володимир Зеленски реплика на

...
Премиерът Николай Денков подари на украинския президент Володимир Зеленски реплика на
Коментари Харесай

Денков подари на Зеленски копие на меча на хан Кубрат

Премиерът Николай Денков подари на украинския президент Володимир Зеленски имитация на меча на хан Кубрат. 

Господин президент, скъпи Володимир, благодаря за поканата, която ми разреши да видя с очите си и да усещам със сърцето си вашето незаслужено страдалчество. Но и вашия подвиг и вашата увереност да извоювате бъдещето, за което копнеете. България съпреживява кошмара на опустошенията, страданието. Така се обърна министър председателят Николай Денков към украинския президент Володимир Зеленски в Украйна. 

Българското държавно управление и парламентарното болшинство работят праволинейно за обезпечаването на оптималната по опциите ни политическа, военна, дипломатическа, филантропична и материална поддръжка за Украйна.

България разисква сключване на двустранно съглашение за сигурност, само че първо би трябвало да има утвърждение на Народно събрание, съобщи Денков след срещата със Зеленски.

България е и една от страните съоснователки на интернационална коалиция за битка с депортирането на украински деца на съветска територия, заяви още министър председателят.

" С българския министър-председател имахме доста съществени договаряния. Обсъдихме доста въпроси за потребностите на нашите бойци, за нашите цели, за нашите следващи стъпки. Украйна цени всяка демонстрация на поддръжка на нашата защита. Благодаря на България за поддръжката на нашите старания за Черно море, за комерсиалните направления и възобновяване на обикновено мореплаване. Това е доста значимо, че макар компликациите и комплицираното време съумяваме да осигуряваме естествени стопански връзки ", съобщи Зеленски.

 
Премиерът подари на Зеленски имитация на меча на хан Кубрат и описа за завета към тримата му сина, че камо в случай че са един няма да бъдат победени. 

На днешната дата Украйна отбелязва поредна мрачна годишнина. Преди 10 години противозаконното анексиране на Крим и Севастопол постави началото на непрекъсната експанзия на Русия против Украйна и отвори пътя към цялостната ѝ инвазия на 24 февруари 2022 година

Премиерът Николай Денков се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Маринския замък в Киев.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР